Vlastivědný kroužek Holešov

Vlastivědný kroužek je dobrovolné uskupení nadšenců pro regionální vlastivědu, místní region, jeho historii i současnost.
Kraj, ve kterém žijeme, nám není lhostejný a aktivně se zajímáme o jeho historii, osudy rodáků či dalších osobností regionu a snažíme se o uchování odkazu této historie pro budoucí generace.

Kamenické dílny okresu Kroměříž III.

MKS Holešov – Městská knihovna a Vlastivědný kroužek Holešov srdečně zvou na přednášku

PhDr. Aleše Naňáka, pracovníka oddělení památkové péče Zlínského kraje

Kamenické dílny okresu Kroměříž III. Kamenosochařství Aloise Reimera v Holešově

Přednášející ve své již třetí přednášce přiblíží historii holešovského kamenosochařského závodu, u jehož založení stál Alois Reimer. Na základě archivních pramenů nahlédneme na pozoruhodný osud zakladatele podniku a jeho rodiny, seznámíme se s chodem prvorepublikového provozu i s dohledanými uměleckořemeslnými díly v regionu. 

Čtvrtek 23. května 2024, 17.00 hodin

Studovna Městské knihovny Holešov

Vstupné 50,- Kč


Místa, kde odpočívali rakouští císaři

Laxenburg a Baden (Rakousko)


Zájezd Vlastivědného kroužku Holešov v sobotu 18. května 2024

Odjezd z Holešova: 6:00 (autobusové nádraží)

Cena zájezdu 650 Kč /pro členy Vlastivědného kroužku Holešov 550 Kč/. V ceně je doprava klimatizovaným autobusem. V ceně není vstupné na památky a strava.

Na zájezd je možné se přihlásit u paní Ireny Železné v Městské knihovně Holešov (735 160 666, 571 160 892, zelezna@mks-holesov.cz).



Po stopách partyzánského odboje na jižním Valašsku

Zájezd Vlastivědného kroužku Holešov, který proběhl v sobotu 27. dubna 2024. Navštívili jsme Národní kulturní památka Ploština, Juříčkův mlýn u Leskovce a Vizovice. 

Fotografie si můžeze prohlédnout ve fotogarii